TOP 7 - Az év első felének legjobb filmjei

Sorrend nélkül, magyar résztvevővel!

 

AVENGERS: AGE OF ULTRON (Bosszúállók: Ultron kora, r.: Joss Whedon)

Érettebb, komolyabb, látványosabb. Továbbá árnyaltabbak a karakterek közötti viszonyok és jobb a csapatdinamika is. A szememben minden elemében felülmúlja az első részt. A farm, ahol élünk FTW!

LIZA, A RÓKATÜNDÉR (r.: Ujj Mészáros Károly)

Imádtam minden percét. Habkönnyű, rengeteget nevetős fekete humoros, stílusos, gyönyörűen fényképezett film olyan zenével, hogy egész este táncolnál rá.

WHIPLASH (r.: Damien Chazelle)

A sikerhez vezető út bizony kegyetlen és tele van áldozatokkal. Energikus, folyton robbanni készülő film sok-sok feszültséggel és egy olyan utolsó jelenettel, amit nem lehet elfelejteni. Lehengerlő párbaj. 

mad-max-fury-road.png

MAD MAX: FURY ROAD (Mad Max: A harag útja, r.: George Miller)

Őrült, brutális, nem látsz még egy ilyet az évben látványvilággal és hangulattal bíró sosem lassító száguldás. Minden akció gyönyörű, minden ütközésnek tétje van, minden karakternek mélysége van. Óriási élmény, csak amit ha teheted, akkor elsőre csak nagyvásznon érdemes átélni.

IT FOLLOWS (Valami követ, r.: David Robert Mitchell)

Horror. Minden körítés és magyarázkodás nélkül. Csak jön valami feléd megállíthatatlanul és tudod, hogy el fog kapni, bárhova futsz. Egy hadsereg is őrizhet, nem segít majd. Ez az a film, amit egyedül és éjjel kell nézni, hogy lásd az igazi arcát. 

INSIDE OUT (Agymanók, r.: Pete Docter és Ronaldo Del Carmen)

Szenzációs film, igazi Pixar mágia, amivel a stúdió öt év után visszatért arra a szintre, amiért már ma a valaha volt legjobbak között tartják számon. Hibátlanul felépített, hangosan nevetősen vicces, megindító mese az élet első komoly nehézségeiről egy (tegyük hozzá nagyon szerencsés) kislány szemszögéből nézve. Tanulságos, fantasztikus élmény.

inside-out-13.jpg

KINGSMAN: THE SECRET SERVICE (Kingsman: A titkosszolgálat, r.: Matthew Vaughn)

Pörgős, vicces, laza és nagyon menő titkosügynökös film, ami egy percre sem veszi komolyan magát és jobb gonosza van, mint akármelyik Bond mozinak. Már februárban is annak tűnt és mostanra sem változott a helyzet: a templomos battle royale az év akciójelenete lesz. Ha semmi másért nem, már csak ezért is nézd meg. Én vagy 7-8 alkalommal láttam önmagában, annyira zseniális.

+1

THE GUEST (r.: Adam Wingard)

Műfajkavalkád. Izgalmas, fordulatos és sokszor hangulatot váltó akció thriller horror egy szenzációsan alakító és nagyon karizmatikus főszereplővel. Különleges darab.

Címkék: toplista filmek