Game of Bores

Az alábbi képen látható ázsiai kisgyerek feje helyére bármelyik a sorozatban szereplő karakter arcát oda lehetne photoshoppolni a Trónok harca ötödik évadának első négy része alapján. Na persze akkor, ha tudnék photoshoppolni vagy ha érdekelne annyira, hogy erre időt szánjak. Ezen dolgok hiányában azonban a képzelőerőtökre kell hagyatkoznotok.

55097527.jpg

Semmi érdemleges sem történik ebben a négy részben. Tényleg semmi. Ez megy, ami a képen látható. Érdektelen karakterek érdektelen történeteket mesélnek a múltjukból vagy pedig még feleslegesebben jártatják a szájukat, csak hogy kiteljen valamivel a 45 perc. Emellett a legrosszabb hagyományokat követi a show, és majdnem minden részben mindenkivel szeretne foglalkozni egy kicsit, ezért érdemben senkivel sem tud a végén. Aztán az utolsó tíz percben általában van egy kis kardozás vagy végre minimálisan előremozdul a cselekmény, csak hogy megnézd a következőt is. 

A legidegesítőbb számomra a sárkányos szál. Anya, induljál már meg nyugatra! Komolyan, kit érdekel, hogy mi van a felszabadított rabszolgákkal, meg az ő mestereikkel, meg a történet többi részétől 726524 km-re fekvő városaikkal? El lett foglalva a város, a vidék? El. Megvan a minden más trónra pályázóénál profibb zsoldos hadsereg? Megvan. Nagyok a sárkányok? Nagyok. Akkor meg lehet továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló.

Az egyetlen szerencséje ennek a sorozatnak, hogy olyan, mint a Walking Dead (jó, igazából a zombi dráma izgalmasabb ennél). A kategóriájában lényegében egyeduralkodó és az alapanyag nagyon magas minőségű. Így pedig a zombi horror és fantasy rajongóknak igazán választása sincs, ha egy rendesen megcsinált zsáner-sorozatot szeretnének nézni, amiben ráadásul mindig ott bújkál az ígéret, hogy egyszer csak beindul, mármint úgy igazán. 

Follow my blog with Bloglovin